En kondenserende gaskedel er nyt indenfor teknologien vedrørende varmeanlæg. Denne type gasfyr kom til i midt halvfemserne og har hængt ved siden, da denne type har en god virkningskraft og er derudover også energibesparende, både for dig, men også miljøet.
Men hvordan fungerer et gasfyr med kondenserende gaskedel så? Det foregår således, at naturgassen, som bruges ved gasfyr, afbrændes nede i brænderen, som sidder i anlægget. Under denne forbrænding opvarmes vandet som er sat til centralvarmeanlægget og brugsvandet – som er det, der giver varmt vand i hanerne. Luften og naturgassen blandes og dette giver derved varme, og ved netop denne type gasfyr – med kondenserende gaskedel – får man dét ekstra for pengene. Det kondensvand, som opstår ved afbrændingen, bliver nemlig også benyttet som energi til din bolig. På denne måde får man benyttet og udnyttet alle typer af energi et sådant fyr kan fremstille.
Den nye gasfyr teknologi
Der findes to overordnede typer af gasfyr, den ene er med lukket afbrænding og den anden med lukket. Den åbne optager luftens ilt i det rum, hvori fyret står, og omvendt optager den lukkede afbrænder ilten gennem et separat rør. De åbne gasfyr ses typisk i ældre boliger, da der nu kun bruges gasfyr med lukket rør, grundet sikkerheden samt at man på denne måde kan få mere energi ud af fyret. Teknologien, som hele tiden udvikler sig, har altså givet rig mulighed for at få det bedste og mest nyttige ud af den energi, der skabes i fyret. Den nyeste teknologi er altså kondenserings teknikken, som altså giver denne ekstra besparelse. Faktisk kan man spare helt op til 15-20% ved at få et gasfyr med kondenserende teknologi, afhængig af forbrug og hjemmets størrelse – det siger ikke så lidt.
Spar med en moderne Gaskedel
Ved at skifte tidligere gasfyr ud til et med kondenserende teknik, eller skifte fra oliefyr til samme, kan selve virkningskraften også ses øget. Virkningskraften på et gasfyr med kondenserende teknologi kan nå helt op på 109% – hvilket også viser, at al energien bliver udnyttet, og det viser på samme tid også hvor effektivt og innovativt denne teknologi er blevet. Ikke nok med, at man sparer penge ved at gasfyr frem for oliefyr, så kan man på samme tid spare endnu en gang, hvis man vælger med kondenserende teknologi. Så det er altså både muligt at spare penge rent økonomisk fra egen lomme, men man kan altså også spare miljøet endnu mere, da der netop bliver produceret så meget energi, uden at det egentligt kræver ekstra ressourcer, det må da være en win-win situation?
Ved at udskifte sit gamle fyr ud til et nyt gasfyr med kondenserende teknik kan det på samme tid også gøres med hjælp udefra. Det kræver kapital at udskifte fra oliefyr til gasfyr, da den gamle olietank skal tømmes og renses, samt at der skal lægges rør til gassen – dog kræver det ikke lige så meget ved at skifte et gammelt gasfyr ud med et nyt. For at det ikke skal virke afskrækkende at få et gasfyr, er der altså mulighed for at få tilskud til dette. Energiselskaberne er interesserede i at få skiftet gamle fyr ud med nye, da de på denne måde kan spare miljøet for ekstra last, hvorfor de fleste selskaber tilbyder tilskud, til at installere eller geninstallere et gasfyr. Blandt andet udbyder Energikøb.dk omtrent 4.000 kr. i tilskud, det kræves blot, at en vvs-installatør giver en vurdering af det gamle fyr. Dette er altså en stor mulighed for at få gang i at skifte fyr, som passer bedre til fremtiden – nemlig et gasfyr med kondenserende teknologi.
Det vil altså sige, at et gasfyr med kondenserende teknologi udnytter al energi, som er mulig at fremskaffe inde i anlægget, som giver dig ekstra energi gratis, på samme tid med at denne type ikke udleder lige så meget CO2 som andre typer af fyr gør, hvorfor denne type af fyr er kendt som en ven af miljøet. For at installere denne moderne og smarte teknologi, kan du altså også modtage tilskud udefra, for at vi alle kan gå fremtiden i møde. En sådan installering holder omtrent 10—30 år afhængigt af type og vedligeholdelse, men det kan kræves at du udskifter fyret til en nyere model. Dog er denne installation indtjent igen efter 5-10 år, da den kondenserende teknologi giver så mange fordele. Allerede fra første dag du installerer og tager dit nye gasfyr med kondenserende teknologi i brug, kan du mærke en tungere pengepung, da denne besparelse starter med det samme. Kunne det være bedre?
Så grib fat i internettet og find frem til det helt ideelle gasfyr med kondenserende teknologi, som passer lige præcis til dig, dit forbrug og din bolig. Der findes mange forskellige typer, og det kan derfor være en god ide at snakke med en vvs-installatør, som kan give den bedst mulige rådgivning til dig, så du også kan være med i fremtidens varmeanlæg.
Skriv et svar