Poker slog for alvor igennem i nullerne. Før var det et spil, man ofte forbandt med noget, der blev spillet på en saloon i det vilde vesten, og som ofte endte med en skudduel ved bordet, efter es nummer fem var faldet ud af ærmet på én af spillerne.
En del af fascinationen ved poker, er det psykologiske element, “you play the player, not the cards”, er den gængse opfattelse af spillet. Det har givet poker et element af mystik og gjort det til et ideelt tema i spillefilm. I filmen “Rounders” med Edward Norton løslades han fra fængslet og roder sig hurtigt ud i problemer med spillegæld, så filmens hovedperson Mike, spillet af Matt Damon, må forlade studierne og vende tilbage til at spille poker i undergrunds spillebuler, for at redde sin ven. Filmens højdepunkt er da Mike sidder over for den russiske gangster Teddy KGB, spillet af John Malkovich, og bogstavelig talt spiller for sit liv. Hele dramatikken omkring det spil er som optakten til en skudduel i en spaghettiwestern.
Det ender selvfølgelig med at Mike vinder, da han læser Teddy KGBs “tell sign” – altså den afslørende mimik eller bevægelse, der fortæller dig, hvornår din modstander bluffer. Hvis du ikke har set den film, er det bare om at komme i gang.
Fra tell-signs til spilteori
Selvom bluffing stadig bliver brugt, og det stadig er vigtigt at kunne læse din modstander, er det ikke længere de vigtigste redskaber hos de bedste pokerspillere. Op gennem nullerne har pokeren lånt fra mere og mere fra matematikken og statistikkens verden. Særligt et begreb som spilteori, har inspireret til udviklingen af moderne poker.
Statistik har altid været en del af poker. Men spilteori er er nyere dato, og kan ses som en strategisk udgave af pokerens psykologiske spil. Du skal kunne forstå og identificere din modstanderes spillestil og forstå, hvad deres bets betyder. Spilteori i poker er at forsøge at nå frem til den bedste beslutning, samtidig med at du tager højde for, hvad din modstanders strategi er.
Det er altså ikke nok, at tage højde for sandsynligheder og outs, når du satser, du skal også se på, hvad din modstander vil gøre som reaktion. Så i den forstand er poker stadig et spil, hvor du ‘spiller spilleren’ ligeså meget som du spiller kortene.
Online poker vs. live poker
Fremkomsten af online poker har været med til at skubbe på den udvikling. Særligt med den kendte udbyder PokerStars indtog i Danmark. Når du ikke kan se dine modstandere, kan du heller ikke læse dem. I hvert fald ikke deres kropsprog og mimik. I stedet kan du læse din modstanders handlinger, spillestil og bettingmønstre. Og et par har allerede haft held med online poker, og har lavet avis overskrifter for deres held med poker det online medie.
Det betyder også, at online poker ofte er hurtigere end live poker. Det er meget almindeligt at nå 30 hænder i timen, når du spiller live, men i de fleste online pokerspil, når du nemt 60 hænder. Hvis du samtidig spiller på flere borde af gangen, kan du sagtens nå op på 200 hænder i timen. En fordel ved at spille poker online er at du kan få et gratis fortrin ved flere online casinoer, som tilbyder en velkomst bonus til poker, der giver dig et gratis beløb at spille for. Et eksempel på poker bonus, finder du f.eks. hos 888, her får du en 50 kr poker bonus hos 888 Poker.
Selvom online poker ikke har den samme charme over sig, som live poker, har det alligevel en del fordele. Hvis du har svært ved at skjule din begejstring eller skuffelse, hvis du har brug for mange pauser mens du spiller, eller hvis du har brug for at træne i ro og mag, uden der er nogen der kigger på dig, så vil du være glad for online poker.
Skriv et svar