Containere har i mange år været noget som kun har været henvendt erhvervsdrivende, men i løbet af de seneste år har flere og flere privatpersoner fundet ud af at containere har mange gode anvendelsesmuligheder.
Da containerne er udviklet til transport og dermed skal passe på lastbiler, tog, skibe osv. har det været vigtigt at der har været nogen standardmål for containerne. Containerstørrelser som 10 fods, 20 fods og 40 fods er standardstørrelser og disse containere betegnes derfor som iso-containere.
Med den store mængde af containere som bruges ved skibstransport har containerne også fået kaldenavnet skibscontainer. Der er dog ikke nogen forskel på om du skal bruge en container, en iso-container eller en skibscontainer.
Containerstørrelser
De mest anvendte størrelser af containere er som nævnt herover 10, 20 og 40 fods containere, men der findes også andre størrelser som 6 fods, 8 fods og 45 fods containere.
Fælles for alle containere er at de er 244 cm bredde og 259 cm høje når man måler de udvendige mål. Indvendigt er bredden 235 cm og højden 237 cm.
Længden er angivet i fod, men da de fleste ikke kan vurdere 10, 20 eller 40 fod, kan det nævnes af længden af en 10 fods container er 299 cm udvendigt og 283 cm indvendigt, længden af en 20 fods container er 606 cm udvendigt og 572 cm indvendigt og længden af en 40 fods container er 1.219 cm udvendigt og 1.203 cm indvendigt.
Selvom højden herover er angivet som fast, er der dog undtagelser, da der også finde High Cube (HC) containere. En High Cube container måler 290 cm udvendigt og 266 cm indvendigt.
Køb eller leje af containere
Om du skal købe eller leje en container afhænger meget af hvor lang tid du har brug for containeren. Prisen for indkøb af en ny container er noget over den pris det koster at leje containeren i en måned, men hvis du har brug for at have containeren stående i flere år vil der være bedre økonomi i at købe en container.
Vil du indrettet containeren til værksted eller lignende vil mange udlejningsvirksomheder ikke tillade dig at du skruer ting fast i containeren, og dermed skal du enten leje en allerede indrettet container eller købe en container som du selv bestemmer over.
I forbindelse med en tilbygning / ombygning eller renovering af huset, kan containere bruges til flere forskellige ting. De rum i huset som der skal arbejdes i bør tømmes for møbler og andet indbo. Ved at leje en container og få den stillet i haven kan du klare møbelopbevaring lige uden for huset.
Ved at leje to containere har du også plads til opbevaring af maskiner, værktøj og byggematerialer lige ved huset. Både håndværkere og gør-det-selv folk nyder godt af materialecontainere og containere til opbevaring af møbler.
Flytning og opbevaring i containere
Flere og flere danskere får øjnene op for de fordele der er i forbindelse med at leje en container til flytning. Du kan leje en container som løftes helt tæt til hoveddøren så det er nemt at pakke alle tingene fra huset og ud i containeren.
Normalt når man flytter som en gør-det-selv flytning, skal man have flyttet alle tingene i løbet af en weekend. Det er meget hårdt fysisk arbejde at løfte alle møbler ud og ind på så kort tid, og det giver ofte en meget stresset weekend. Flyttecontaineren giver dig mulighed for at pakke ned over længere tid, og dermed er det muligt at undgå flyttestress.
Når containeren er fyldt bliver den afhentet og kørt til den nye adresse, hvor du igen kan undgå stress og i stedet pakke ud og flytte ind i det tempo som passer dig.
Det er ikke altid at det kommer til at passe med overtagelsesdage når man har solgt sit hus, og skal du flytte midlertidigt i lejebolig inden du flytter til det nye hus, kan du få opbevaret flyttecontaineren på en aflåst plads så dine møbler og andet indbo er sikkert opbevaret.
I mellemtiden kan du bo til leje med de få møbler som der er de mest nødvendige, og dermed skal du ikke flytte rundt på tingene flere gange end højst nødvendigt.
Skriv et svar