Når du skal ud og tegne nye forsikringer, kan det hele virke meget uoverskueligt og være svært at finde rundt i forsikringsverdenen. Mange forsikringsselskaber tilbyder forskellige former for dækninger, og derfor kan det være svært at finde ud af, hvilket tilbud man skal benytte sig af.
Samtidig med at du skal finde den forsikring, som passer bedst til dine behov, skal du naturligvis også finde det forsikringsselskab, som tilbyder en relevant forsikring til en fordelagtig pris. Vi giver dig her en guide til, hvordan du kan finde en brugbar husforsikring og hvordan du minimerer prisen på denne.
Tip #1 – Forbered dit hus på skader
Når du skal tegne en ny husforsikring, bør du på forhånd sørge for, at dit hus er godt sikret mod eventuelle skader. Er der stor risiko for skader på dit hus, vil dit forsikringsselskab med stor sandsynlighed ikke kunne tilbyde dig en billig husforsikring.
Hvis der er eventuelle huller i væggene på dit hus, kan du risikere, at der trænger vand ind igennem dette, og derved forårsage vandskade. Derfor bør du sørge for, at lappe disse huller, så dit hus er sikret mod disse skader.
Hvis dit hus har stråtag, kan dit forsikringsselskab også vurdere, at risikoen for brandskader er stor. Det kan derfor være en god idé, at skifte til et hårdt tag, hvor risikoen for brandskader ikke er lige så stor.
Tip #2 – Opnå samlerabat
Ved at samle alle sine forsikringer hos det samme forsikringsselskab, er der også gode muligheder for, at du kan opnå lavere priser på alle dine forsikringer. Dit forsikringsselskab vil med stor sandsynlighed belønne dig for, at du har valgt at samle alle dine forsikringer hos dem, og dermed tilbyde dig en række attraktive priser på dine forsikringer.
Derudover vil du også have et bedre overblik over dine forsikringer, hvis du eksempelvis har samlet både indbo-, bil- og husforsikring hos det samme forsikringsselskab.
Tip #3 – Din selvrisiko betyder mere end du tror
Du vil med stor sandsynlighed selv få lov til at angive den selvrisiko, som du ønsker at betale ved eventuelle skader. Derfor kan det være fristende at angive denne selvrisiko til at være 0 kr., da du hermed ikke skal betale noget, hvis der opstår skader på dit hus. Dette kan dog have store konsekvenser for din årlige præmie.
Jo lavere du angiver din selvrisiko til at være, jo højere vil din årlige præmie være. Derfor bør du have med i overvejelserne, hvor stor risikoen for skader på dit hus er. Er risikoen for skader meget lille, kan du med god grund angive en høj selvrisiko, da der forhåbentligt sjældent vil opstå skader på dit hus.
Hvis du – som tidligere anbefalet – har sørget for, at dit hus er sikret mod skader, har du blot endnu en god grund til, at angive en høj selvrisiko, da dit hus hermed er bedre beskyttet mod skader.
Tip #4 – Indhent flere tilbud
Hvis du henvender dig direkte hos et forsikringsselskab og beder om et tilbud, kan du risikere at tegne en husforsikring, som er dyrere end den du kunne have fået. En måde at finde det mest attraktive tilbud er ved, at indhente flere tilbud på en husforsikring.
Du kan f.eks. benytte dig af en sammenligningstjeneste til at få 3 tilbud på en husforsikring, som er skræddersyet efter dine behov og ønsker. Det eneste du skal gøre, er, at udfylde en formular, hvor du kort beskriver dine forsikringsbehov. Herefter finder sammenligningstjenesten 3 forsikringsselskaber, som hver kommer med et tilbud, som er skræddersyet efter dine behov.
Tip #5 – Bed om et nyt tilbud
Når du efter et år med stor sandsynlighed skal forny din husforsikring, kan det være en god idé, at bede dit forsikringsselskab om et helt nyt tilbud, da forsikringsverdenen hele tiden er i udvikling. Derfor kan den husforsikring du tegnede for et år siden, muligvis ikke være lige så attraktiv, som den husforsikring du har mulighed for at tegne i dag.
Du bør derfor sammenligne din husforsikring, med de husforsikringer som andre forsikringsselskaber kan tilbyde dig. Der er muligvis stor forskel på priserne, da forsikringsbranchen – som tidligere nævnt – er i konstant udvikling. Derfor bør du også forhøre dit forsikringsselskab, om prisen på din husforsikring muligvis har ændret sig.
Rasmus Mikkelsen skriver
Mange tak for en god artikel.