Vinteren er den hårdeste tid for bilen, og den skal plejes og passes inden den hårde tid, så du er sikker på at have en funktionsdygtig bil på den anden side af is, sne og kulde. Men hvordan passer du bedst på din bil? Læs med her og få svaret.
Har du nogle småfejl på bilen, som gør køreoplevelsen dårlig, bør du som det første fokusere på at udbedre disse. En bil som ikke fungerer optimalt kan være farlig, når efterårets regn gør vejbanerne våde eller når du om morgen skal køre afsted på isglatte veje. Er uheldet ude skal din bil kunne reagere, som du ønsker, så du både beskytter dig selv og din familie bedst muligt.
Er uheldet endelig ude, skal din bil endvidere have sikkerheden i top. For de fleste biler går der to år mellem indkaldelse til syn, og i denne periode kan der ske store udsving i bilens køreevne såvel som sikkerhedsniveau.
Ved at køre din bil til jævnlige eftersyn sikrer du dig, at din bil ikke har alvorlige fejl, som kan influere din kørsel. Disse eftersyn, som typisk foretages pr. 10.000 km., koster naturligvis, men til gengæld er du sikker på, at din bil undgår de forudsigelige skader.
Ved nogle bilkøb har man disse serviceeftersyn med i prisen, hvorfor du blot skal henvende dig til din forhandler og aftale tid.
Autoophug kan være din løsning
Hvad gør du så, såfremt din bil trænger til et eftersyn og nogle nye reservedele? Budgettet er i forvejen stramt op til jul, hvorfor en ekstra udskrivning til bilen næppe rammer den bedste periode på året. Det kan dog løses ved at bruge en af landets leverandører af autoophug. Disse skrotter kasserede biler, hvorefter de piller de reservedele fra, som kan genanvendes til andre formål.
Der kan være tale om nye såvel som gamle biler, som leverer reservedele til autoophuggeren. Det er som oftest forsikringsselskabet som afgør, hvorvidt en bil skal kasseres eller ej, hvilket sker ud fra, om det kan betale sig for forsikringsselskabet at istandsætte bilen eller ej. En populær leverandør er Autoophuggeren.dk som har base mellem Holstebro og Herning.
Hos stort set alle landets autoophuggere kan du søge online i deres lagere, og ud fra reservedelenes kvalitetskoder sammenligne pris og kvaliteten. Herved kan du ud fra din bils øvrige stand vurdere, hvilke reservedele som bedst passer til din nuværende bil. På denne måde får du en holdbar løsning skræddersyet til din bil.
Beskyt din bil bedst muligt
Når vinteren kommer udsættes din bil for til tider ekstreme temperature, som sætter motor såvel som øvrigt udstyr på bilen på prøve. Services som Dansk Autohjælp har allermest travlt i vintermånederne, hvor de både skal trække biler op af grøfter, men også har travlt med at hjælpe adskillige danskere med at starte deres biler.
Har du mulighed for det, bør du parkere bilen under tag og helst et tørt sted, da du dermed undgår at udsætte din bil for den værste kulde samt endvidere undgår is på ruderne.
Husk at skal du til at bygge i skel, skal du tjekke reglerne hos din kommune i forvejen. Bygger du en carport under 35 kvadratmeter, behøver du ikke anmelde det til kommunen. Er dit hus et rækkehus, er grænsen dog på 20 kvadratmeter, mens byggerier over 50 kvadratmeter kræver byggetilladelse.
Bygger du i skel, må din carports maksimale højde være 2,5 meter, og der må ikke være vinduer ind mod skellet. Disse regler er defineret for at beskytte naboerne til ejendommen, hvor der bygges. Det er derfor også implicit i regelsættet, at en byggeproces starter med en god og konstruktiv snak med naboen for at sikre sig mod forudsigelige stridigheder.
Har du brug for at bygge, selvom den kolde tid nærmer sig med hastige skridt, kan du søge om tilladelse her på borger.dk. Vælg din kommune, og gennemgå derefter processen.
Skriv et svar