Hvilken hosting-løsning du skal vælge til dit nye website, kommer helt an på hvor tung hjemmesiden er, antallet af besøgende og hvor mange specialfunktioner og tjenester, der skal køre på siden.
Læs herunder, hvordan du vælger den rigtige løsning, eller find dit nye webhotel på denne side.
Ingen ønsker at tage sig dårligt ud i Google’s øjne og med Googles fokus på svartider og hastighed, har det aldrig været mere vigtigt at din hjemmeside svarer prompte og giver brugerne den bedste oplevelse. For skal brugerne vente for længe, ryger de tilbage til Google og tager en af konkurrenternes sider i søgeresultaterne – og så får du dobbelt straf af Google – dels for de lange svartider og dels for ikke at vise relevant indhold til brugeren.
Hvad er forskellen på et webhotel og en VPS?
Et webhotel deler server med andre webhoteller. Det vil sige, at hvis et af de andre webhoteller har stor trafik eller tunge applikationer installeret, trækker det hastigheden ned på alle de andre webhoteller. Derfor kan du opleve, din hjemmeside har længere svartider – også selv om det ikke er noget på dit website, der er skyld i det. Desværre kan du ikke gøre noget ved det, da alle webhotellerne deler den samme hardware.
En virtuel server kører i hukommelsen på en fysisk server sammen med andre virtuelle servere. Alle VPS’er anvender de samme fysiske ressourcer på serveren, men er ”hegnet af” i forhold til hinanden, så de ikke belaster hinanden. Så i praksis svarer en virtuel server til en fysisk server.
Hvornår skal jeg vælge et webhotel?
Som udgangspunkt kan du altid starte med at vælge et webhotel til din nye hjemmeside – og så se om det giver performanceproblemer. Her er det hostingselskabet, der står for drift, vedligehold og sikkerhed på serveren. Nogle udbydere tilbyder både webhotel og VPS. Dermed kan du blive hos samme udbyder, hvis du får behov for at opgradere til en VPS. En af disse udbydere er Meebox.
Hvornår skal jeg vælge en VPS?
Oplever du gentagne hastighedsproblemer, bør du overveje en VPS. Her er du herre i eget hus og det er kun funktioner, besøgstal og kodning på din egen hjemmeside, der afgør, hvor hurtig siden opleves på internettet. Du kan skrue op for hukommelse eller processorkraft næsten lige så tosset, du vil – og derved skaffe flere ressourcer til sidens funktioner.
Som udgangspunkt er VPS’en bare en rå maskine med kørende operativsystem. Du skal selv sætte den op, sørge for sikkerhedskopiering og for at serveren ikke bliver hacket. Så det kræver, at du er mere inde i tingene i forhold til et webhotel.
Hvad er en virtuel server?
En virtuel server fungerer på samme måde som en fysisk server, men deler hardware med andre virtuelle server på en fysisk server med særlig virtualiseringssoftware og masser af processorkraft og hukommelse.
Oplever du svartids- og andre performanceproblemer med dit website? Har du hostet siden på et webhotel, kan løsningen være at flytte hjemmeside til en virtuel server (VPS). Derved undgår du at skulle dele hukommelse og processorkraft med andre hjemmesider og har fuld kontrol med opsætningen af operativsystem, webserver og – desværre også – sikkerheden på serveren.
Sådan fungerer en virtuel server
En VPS kører på en fysisk server sammen med andre virtuelle servere. Den underliggende fysiske server har masser af processorkraft og tonsvis af hukommelse. Ved hjælp af særlig virtualiseringssoftware, kan den fysiske server afvikle flere virtuelle servere på en gang.
Hver VPS deler ressourcer med de andre virtuelle servere. Det er billigere end at have din helt egen dedikerede, fysiske server til at køre din hjemmeside. I langt de fleste tilfælde, vil du slet ikke kunne mærke forskel på en VPS og en dedikeret server.
For virtualiseringsprogrammet sørger for at ressourcerne på den fysiske server tildeles de enkelte VPS’er, så belastningen på hver enkelt VPS ikke får nævneværdig indflydelse på performance af de andre VPS’er, der kører på serveren.
Får du brug for mere hukommelse, mere processorkraft eller mere harddiskplads, er det forholdsvist nemt at skrue op for ressourcerne fra din kontoside hos udbyderen. Der er ingen ventetid på ændringerne og du behøver ikke genstarte serveren.
Fordele ved en virtuel server
Ud over den billigere pris i forhold til en dedikeret server, har en virtuel server følgende fordele:
- Du har fuld kontrol med operativsystemet
- Du kan konfigurere server og programmer efter behov
- Du bestemmer selv størrelse på processor, hukommelse og harddisk
- Du får din egen ip-adresse og dermed mulighed for SSL-certifikat
- Du kan selv genstarte din server
Ulemper ved en virtuel server
Før du falder helt i svime over fordelene ved en VPS, bør du også overveje ulemperne. For den største fordel – at du selv er i total kontrol over serveren– ved en VPS er samtidig også den største ulempe. For det betyder nemlig, at du selv er ansvarlig for:
- Sikkerheden på den virtuelle server
- Opsætning, installation af operativsystemer og alle programmer, der kører på VPS’en
- Sikkerhedskopiering af ALLE filer på serveren.
Du kan læse mere om, hvornår du skal vælge webhotel og VPS i toppen af artiklen.
Skriv et svar