Nogle erhverv er hårdere end andre. Disse erhverv stiller store krav til din fysiske styrke og kan af og til også være blandt de farligste erhverv. Det er de erhverv, hvor du ved, at du får en kort karriere, hvis du sætter fod inden for. Her introducerer vi dig for tre af verdens hårdeste og mest fysiske krævende erhverv.
Håndværksfag kræver store bøffer – et fag kræver mere
I Danmark faldt diskussionen sidste år på hvilke erhverv, der kan karakteriseres som de hårdeste og mest fysisk krævende. Mange håndværksfag toppede listen, dvs. tømrere, snedkere, murere, VVS’ere, malere, tjenere og kokke. Som det kunne tyde på, er der et håndværksfag, som er en del hårdere end andre. Det er ikke så udbredt herhjemme, men nu taler vi jo på verdensplan. Faget er hovedsageligt udbredt i lande som Canada og USA, og det er selvfølgelig skovhugst.
Ikke nok med, at skovhuggere skal beskære store træstammer med frygtindgydende motorsave, de skal også vandre op og ned igennem skoven, mens de flytter rundt på de store stykker træ. Fysisk arbejde er rigeligt af, når vi taler skovens mænd. Ej at forglemme faren. Faktisk er skovhugst flere steder kåret til et af de farligste erhverv. Det skyldes ikke mindst de store træstykker, som kan styrte ned, på de mest utænkelige tidspunkter, og i faldet ramme skovhuggerne. I Amerika er det vurderet, at skovhugst er op til 38 gange mere farligt end et mindre fysisk job.
Kilde: Pixabay
Topatleter betaler prisen for hårdt fysisk arbejde
Professionelle sportsudøvere indgår også, når vi ser på listen over de mest krævende fysiske erhverv. De mange timers fysisk og intens træning, der lægger bag en professionel fodboldspiller som f.eks. Thomas Müller, er ikke for sjov.
Sidste år var han med til at sikre Bayern München en førsteplads i Champions League. Inden længe går turneringen i gang igen, hvor sportsvæddemål fra bet365 peger på endnu en sejr til klubben. I hvert fald hedder oddsene nu 3.75, hvilket får klubben til at ligge forrest i feltet. Det stiller krav til fodboldspillerne, både dét at tilegne sig en plads på holdet, og dét, der skal til for at sikre klubben de gode resultater.
Det kommer næppe som en overraskelse, at gennemsnitsalderen for professionelle fodboldspillere er i forholdsvis lav. Den ligger lige over 25 år, og de fleste trækker sig, inden de er fyldt 35 år. Omtalte Müller er i dag 31 år, hvilket vil sige, at han, ifølge statistikken, blot har nogle år tilbage i fodboldens verden. Mange år med hård fysisk træning og intense kampe sætter sine spor på kroppen. Skader og skavanker er ofte en naturlig del af livet som fodboldspiller.
Kilde: Pixabay
Det kræver styrke at gå igennem ild og vand
Det tredje erhverv, som topper listen over hårde fysiske erhverv, er jobbet som brandmand. Det hele starter med en hård og intens uddannelse, hvor rekrutter bliver testet på alle leder og kanter. Når så den intense uddannelse endelig er ovre, er det tid til at slukke ildebrænde. Det kræver stor fysisk, for ej at nævne psykisk, styrke at give sig i kast med det. Tungt udstyr skal flyttes. Tage og døre skal nedbrydes, ligesom store mængder af vand skal bringes i værk.
Det er bl.a. derfor, at der i Danmark, såvel som andre steder i verden, kræves, at du er i god fysisk form, hvis du ønsker at være brandmand. Kravene for at blive brandmand er blevet flere for at sikre sig, at du har den rette fysisk. Bl.a. skal du kunne løbe en vis distance, bære en bestemt vægt mm. Det går altså ikke, at du f.eks. har dårlig ryg, knæ eller hofter. Fysikken er i høj grad i fokus for at sikre sig, at du kan klare dig, når det virkelig gælder.
Kilde: Pixabay
Næste gang vi har en hård dag, kan vi altså sende en tanke til dem, der har det lidt hårdere. For når du sammenligner med deres fysiske anstrengelser, så kan det være, at dit job pludselig føles legende let.
Skriv et svar